Bine ai venit e-saloane.ro
e-saloane.ro Intra in cont            e-saloane.ro Cont nou            Conecteaza-te cu facebook
Articole - Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului
Adauga salon gratuit pe e-saloane.ro
Autentificare
User
Parola
Am uitat parola | Creeaza cont
Prima pagina » Articole » »
Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului
Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful aculuiData Data 3963 vizualizari


 Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului

Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului

Probabil nici nu există femeie mulţumită cu fiecare fragment al corpului său. În unele cazuri e chestiune de prestigiu sau de narcisism, însă sunt persoane care întâmpină greutăţi estetice reale. Se ştie, cu ajutorul machiajului multe se pot îmbunătăţi sau ascunde, însă în cursul zilei are nevoie de îmbunătăţiri succesive.

Aşa a luat naştere din încrucişarea machiajului şi a tatuajelor metoda (care numai este chiar aşa de nouă) ce poartă numele de „Machiaj permanent”.
„Ceea ce nu a desenat natura, sau s-a şters cu trecerea anilor…”

Rolul machiajului permanent îl constituie realizarea unei armonii la nivelul feţei: sublinierea sprâncenelor, conturarea ochilor şi accentuarea buzelor. Nici comoditatea nu se află pe ultimul loc: nu ne mai petrecem zeci de minute dimineaţă de dimineaţă în faţa oglinzii încercând realizarea unui machiaj plăcut, ne putem gândi cu lejeritate la vacanţele următoare: nu se „curg” nici sprâcenele, nici conturul ochilor.

În prezent şi în România machiajul permanent se mândreşte cu un trecut deloc neglijabil, multe specialiste având o vechime de peste 12 ani.

Merită să privim puţin la începuturi şi să comparăm evoluţia. S-au schimbat foarte multe: aparatele sunt din ce în ce mai performante cu o precizie maximă, dar şi operatoarele au dobândit rutină şi experienţă. Machiajul permanent nu trebuie să apară asemeni unei ştampile (să nu se vadă „de la o poştă”).

Trebuie să ne convingem clientele că machiajul tatuat vine în ajutorul machiajului de zi. Oricând va fi nevoie, ea îşi va putea intensifica machiajul cu unul ocazional. (Ţine de diplomaţia noastră cum reuşim acest lucru: ex. linia tuşului lat de 5 mm până la tâmple – sâmbătă dimineaţa la jogging?!)

Schimbarea modei are influenţe şi asupra acestei tehnici: dacă la începuturi totul a fost mai accentuat, astăzi au devenit mai soft. Veniţi să le trecem în revistă:
Sprâncenele

Dacă în urmă cu câţiva ani s-a folosit tehnica haşuratului compact cu o culoare cât mai închisă ceea ce a dat un aer categoric fals, dar totuşi respecta tendinţele modei – astăzi avem tehnica imitaţiei firelor de păr, un tatuaj mai subtil, foarte natural.
Ochii

Nu mai este la modă acea linie ebonică, care marchează de jur-împrejur ochiul trecând peste orice machiaj. Asta nu înseamnă că nu se pot accentua ochii, dar faptul că se folosesc culori mai plăcute, mai naturale – maro, gri, olive.

Linia neagră se foloseşte în prealabil doar între rădăcinile genelor de la primul până la ultimul fir – accentuând forma ochilor.

Cea mai mare schimbare fără doar şi poate este în realizarea machiajului permanent al buzelor.

Ani la rând se cerea şi o culoare foarte închisă – care nu avea nimic de-a face nici cu culoarea rujului, nici cu cea a buzelor. Trendul cel mai recent este să obţinem o culoare cât mai naturală. Foarte rar executăm doar conturul buzelor, cerinţele tind din ce în ce mai mult spre semihaşuratul sau colorarea complexă a buzelor. Astfel putem corecta mai frumos imperfecţiunile buzelor.

Ţelul nostru nu este înăsprirea trăsăturilor, ci armonizarea lor. Din păcate de multe ori clienta înţelege greşit semnificaţia machiajului permanent, şi vrea din ce în ce o mai mare schimbare – care nu vine în avantajul ei. Aici intră profesionalismul şi răspunderea noastră. Cred că trebuie să putem refuza, dacă nu suntem de acord cu ceva. Trebuie să o putem convinge de ceea ce este pentru ea mai potrivit, şi ce nu o avantajează deloc. Aceste culori şi forme ani de zile persistă – negrul chiar şi peste zece ani. Urmele unei hotărâri pe moment, a unei tendinţe de modă să nu le urmărească ani lungi ca o ştampilă.
Corecţiile

Bine-înţeles şi machiajul permanent greşit se poate corecta. Atât forma cât şi culoarea aleasă greşit se poate corecta, dar se arată o procedură de durată şi complicată.
Orice se învaţă

În cadrul cursurilor se învaţă folosirea aparatului, diferite tehnici, teoria culorilor, definirea formelor.

Cea mai importantă decizie, AUTOCRITICA este însă a noastră – şi trebuie să o luăm singure: Voi fi eu capabilă oare să fac faţă cerinţelor din ce în ce mai pretenţioase, sau nu?

Am întâlnit în decursul anilor o singură cosmeticiană care la jumătatea cursului s-a ridicat şi a recunoscut cu lacrimi în ochi că nu este în stare să facă aşa ceva. Acest lucru nu înseamnă că nu ar fi o cosmeticiană bună. În continuare face tratamente de invidiat, epilează, masează, relaxează şi aşa mai departe. Cred că este dovada corectitudinii supreme, faţă de acele impostoare care fără cele mai elementare cunoştinţe estetico-tehnice îşi investesc banii într-un aparat şi accesorii şi se apucă acasă pe canapea a tatua, apoi adevăratele specialiste îşi pot bate capul cum să le corecteze.


Voteaza articolul

Nota 2.84/5 (318 voturi)
Articole »
Sursa: www.e-saloane.ro

Citit de: 3963 utilizatori

Data 23 Jul 2010 Data 3963 vizualizari

Mai multe despre
Comentarii Adauga comentariu

Alte articole din categoria
 Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului
Cand spui Extensii de par, spui BELHER!
 Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului
Beauty One a lansat in Romania label.m Diamond Dust
 Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului
Revolutie in slabirea profesionala: Eximia HR77 Platinum
 Machiaj permanent–frumusete (sau cosmar) pe varful acului
Beauty One lanseaza cele mai eficiente echipamente estetice la nivel mondial


Categorii articole
DERMOPIGMENTARE (8)
» DERMOPIGMENTARE

CAUTA SALON IN ORASUL TAU

Categorie:

Oras:
e-saloane.ro - Ghidul frumusetii tale