Bine ai venit e-saloane.ro
e-saloane.ro Intra in cont            e-saloane.ro Cont nou            Conecteaza-te cu facebook
Articole - Lombosciatica
Adauga salon gratuit pe e-saloane.ro
Autentificare
User
Parola
Am uitat parola | Creeaza cont
Prima pagina » Articole » »
Lombosciatica
LombosciaticaData Data 4181 vizualizari


Lombosciatica

Lombosciatica

Reprezintă limitarea severa a miscarii, durere cu debut brutal in traiectul nervului sciatic, si afectarea motorie in dermatomul corespunzător rădăcinii afectate (L5, S1 si S2) si/sau a sesibilitatii.

Lombosciatica reprezintă in același timp o problema de sănătate publica, deoarece s-a observat ca aproximativ 50% din populație prezintă la un moment dat dureri lombare. Aceasta suferința reprezentând in toate tarile o cauza majora de incapacitate temporara de munca si are costuri sociale foarte mari.

Durerea debutează brusc in timpul efortului sau la câteva ore după efort si iradiază in membrul inferior, si este ameliorata de repaus.

Tulburările de sensibilitate ca parestezii, hipoestezie sau chiar anestezie in dermatomul rădăcinii afectate sunt asociate durerii.

Atitudinea antalgica in lombosciatica este, trunchiul inclinat de partea opusa celei dureroase,ștergerea lordozei, scolioza concava de partea suferinda, contractura unilaterala a musculaturii paravertebrale.

Factorii declanșatori ai lombosciaticii sunt reprezentați de efort fizic de ridicarea a greutăților cu coloana flectata, miscari bruște de torsiune, traumatisme gesturi neînsemnate (aplecare, sărit), expunere la frig.

Pentru perioada acuta a lombosciaticii înțelegem stadiul evolutiv al bolii in care durerile, cu sau fara iradiere sunt intense,exista contractura musculara paravertebrala cu sau fara blocada, si nu se calmează nici in decubit.

In perioada acuta se recomanda repaus (decubit dorsal pe pat tare, cu genunchii flectati sau decubit lateral, tot cu genunchii flectati), împreuna cu 10 ședințe de fizioterapie (electroterapie împreuna cu ultrasunet), in care durata procedurii trebuie sa fie suficient pentru ca realmente efectul antalgic si decontracturant sa se poata produce.

Tratata astfel , durerea si contractura dispar mobilitatea coloanei vertebrala revenind la normal, dar sa nu pierdem din vedere niciodată ca factorul cauzal ramane si ca o recidiva este posibila oricând daca tratamentul se limitează la ceea ce am făcut, si ,de aceea trebuie continuat cu 12 ședințe de kinetoterapie, supravegheata care trebuiesc individualizate in funcție de stadiul bolii si particularitățile bolnavului.

Va recomandam:

Sa nu ridicați greutati de jos decât in poziția cu genunchii îndoiți si coloana neflectata (cat mai dreapta).
Sa evitați pe cat posibil transportul greutăților in spate, care măresc solicitarea discurilor intervertebrale.
Sa faceți o data la 6 luni, cel puțin, kinetoterapie supravegheata de către un specialist.
Sa evitați creșterea in greutate.
La birou sa stați cu picioarele pe ceva înalt de 10-20 cm, obligând astfel coloana vertebrala sa fie in poziția corecta.

Petcu Raluca- fiziokinetoterapeut
0724271691; 0769689338


Voteaza articolul

Nota 2.83/5 (306 voturi)
Articole »
Sursa: www.iri-kineto.ro

Citit de: 4181 utilizatori

Data 13 Jan 2010 Data 4181 vizualizari

Mai multe despre
Comentarii Adauga comentariu

Alte articole din categoria
Lombosciatica
Cand spui Extensii de par, spui BELHER!
Lombosciatica
Beauty One a lansat in Romania label.m Diamond Dust
Lombosciatica
Revolutie in slabirea profesionala: Eximia HR77 Platinum
Lombosciatica
Beauty One lanseaza cele mai eficiente echipamente estetice la nivel mondial


Categorii articole
DERMOPIGMENTARE (7)
» DERMOPIGMENTARE

CAUTA SALON IN ORASUL TAU

Categorie:

Oras:
e-saloane.ro - Ghidul frumusetii tale