Bine ai venit e-saloane.ro
e-saloane.ro Intra in cont            e-saloane.ro Cont nou            Conecteaza-te cu facebook
Articole - Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?
Adauga salon gratuit pe e-saloane.ro
Autentificare
User
Parola
Am uitat parola | Creeaza cont
Prima pagina » Articole » »
Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?




Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?



Data Data 2149 vizualizari


Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?

Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?

Ştiaţi că o cură de 12 luni cu ulei de cătină ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie? Acest efect ar echivala, simbolic, cu starea de echilibru a unui concediu de 40 zile, petrecute în condiţii de confort maxim. Şi asta datorită unei substanţe prezente în fructul bine copt de cătină, care conferă starea de bine, automulţumire şi linişte psihică. Descoperirea a fost făcută de oamenii de ştiinţă din Marea Britanie, după 12 ani de cercetări în domeniu. Ei au constatat că substanţa are efecte similare unei „morfine blânde”.

Uleiul, preparat în casă 
Uleiul din cătină poate fi cumpărat din magazinele naturiste sau preparat în casă, după următoarea reţetă: punem un kilogram de fructe, bine spălate şi zdrobite, într-un borcan şi peste ele turnăm ulei de măsline sau de floarea-soarelui. Le lăsăm timp de 30 de zile la temperatura camerei, fără a le acoperi etanş. Uleiul obţinut se strecoară prin tifon şi se pune în sticluţe mici. Avantajul este că fructele de cătină, bogate în vitamine şi minerale, se pot recolta începând cu luna august, până la primul îngheţ.

Beneficii
1. Este o sursă naturală de vitamine, 
2. Ajută la vindecarea ulcerului şi a infecţiilor urinare 
3. Este un puternic energizant 
4. Scade durata de convalescenţă
5. Are efecte radioprotectoare, fotoprotectoare, de cicatrizant, de puternic imunomodulator
6. Ameliorează circulaţia periferică deficitară.

În general, ca un tratament să dea rezultate bune trebuie să se facă o cură. În cazul tratamentului cu cătină, cura durează aproximativ trei luni. Medicul biochimist Eugen Giurgiu precizează că este bine să folosim cătina cât mai aproape de starea ei naturală, fie fructele crude, fie extrase din fructul întreg. Specialistul nostru ­recomandă mai puţin ceaiurile şi mai degrabă extrasele uleioase de cătină.

Recomandări
Cătina se foloseşte cu succes în tratamentul multor afecţiuni, printre care:

Bolile de inimă: puneţi o linguriţă cu fructe mărunţite în 250 ml apă clocotită, lăsaţi acoperit 15 minute, după care strecuraţi. Se beau trei căni pe zi. Cătina este un trofic vascular şi nervos şi are, de asemenea, un rol extrem de important şi activ de protector coronarian. Sucul de cătină conţine un ulei care, administrat cardiacilor, diminuează sau elimină tahicardia şi stările de nelinişte.

Afecţiuni virale: fructele consumate ca atare sau sub formă de suc proaspăt sunt indicate în toate bolile de acest tip. Ajută la diminuarea virusurilor, având şi efect ­antiinflamator.

Anemie: cătina este un tonifiant ­general pentru organism, aşa că nu trebuie să lipsească din nici o casă. Este benefică mai ales pentru copii, sportivi şi persoane în vârstă. Iată o reţetă simplă, la îndemâna oricui: puneţi (trei sferturi) într-un borcan fructe proaspete, întregi, şi cu pieliţa tare (nu mai puţin de un kilogram). Peste fructe se toarnă 250-300 de grame de miere încălzită uşor, ca să se lichefieze. Borcanul se închide ermetic şi se sterilizează 10-15 minute la bain-marie. Luaţi din siropul rezultat câte o linguriţă de trei ori pe zi, în cure de minimum două luni.

Bronşită: se beau zilnic şase linguri cu sirop de cătină, preparat exclusiv pe cale industrială, pe stomacul gol, diluat în puţină apă.

Colite: ca remediu de urgenţă, se înghit 1-3 linguriţe de pulbere de scoarţă de cătină. Aceasta are puternice efecte astringente şi antibiotice (neutralizează bacteriile din intestin).

Diabet: fructele consumate crude sau prelucrat sunt un adjuvant excelent pentru redresarea metabolică a organismului, contribuind inclusiv la reducerea glicemiei din sânge.

VITAMINE. Fructele de cătină sunt foarte bogate în vitaminele E şi C. Aportul de vitamina C este de la 100-300 mg/100g fructe şi chiar 600 mg la unele specii.



Voteaza articolul

Nota 2.68/5 (341 voturi)
Articole »
Sursa: www.e-saloane.ro

Citit de: 2149 utilizatori

Data 11 Dec 2013 Data 2149 vizualizari

Mai multe despre

ulei de catina

,

creier

,

sanatate

,

cătină




Comentarii Adauga comentariu

Alte articole din categoria
Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?
Poti spune STOP VARICELOR si VENELOR SPARTE inestetice! Cum pot preveni hairstilistii si in general angajatii saloanelor din Romania aparitia venelor sparte pe picior sau cum pot opri avansarea venelor sparte catre boala varicoasa?
Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?
Avocado fructul cel mai satios
Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?
Fructele de padure
Uleiul de catina ar avea un efect benefic asupra creierului sufocat de monotonie ?
Fructul pasiunii


Categorii articole
DERMOPIGMENTARE (0)
» DERMOPIGMENTARE

CAUTA SALON IN ORASUL TAU

Categorie:

Oras:
e-saloane.ro - Ghidul frumusetii tale